Activiteiten
24 okt
Zwemmen
Zwemmen voor groep 7 & 8 en VO-klassen 1 & 2 in "de Scheg" te Deventer
29 nov
Sinterklaasfeest
Sinterklaasfeest voor kinderen vanaf 3 jaar t/m groep 3 van de basisschool.
24 dec
Kerstzang
Kerstzang op het Kerkplein te Rouveen.
Nieuws
Contributie
Geplaatst op: jan 19, 2017

Contributie Dorpsvereniging Munnikenslag 2016 en 2017.

Lees meer

Munnikenweek

De Munnikenweek is een week voor en door bewoners van Rouveen en omstreken. Ook de ondernemers in en rondom Rouveen laten zich niet onbetuigd, zij dragen op verschillende manier hun steentje bij, waardoor wij een zeer gevarieerd programma kunnen bieden.

Wij zijn inmiddels al weer een aantal maanden druk bezig met de voorbereidingen voor de 27e Munnikenweek. Ook dit jaar zal de week in het teken staan van diverse activiteiten voor jong en oud. 

Het programma:

Zondag 25 juni

ZomerZangAvond
De feestweek wordt ook dit jaar weer gestart met de ZomerZangAvond. Voor deze interkerkelijke samenzang, die om 19:00 uur begint, hebben we als thema gekozen; “Samen Kerk Zijn”. Samen met plaatselijke muzikanten, zangers en zangeressen zullen we deze avond Christelijke liederen zingen. We hebben ons best weer gedaan om liederen te zingen naar een ieders wens! Na afloop is er voor iedereen koffie, thee en frisdrank en tijd voor onderlinge ontmoeting. Iedereen is welkom, de entree is vrij! Wel zal er worden gecollecteerd voor de onkosten.

 

Dinsdag 27 juni

Officiële opening Munnikenweek
Om 18:00 uur is de officiële opening van de Munnikenweek. Jongeren uit Rouveen hebben hun creativiteit kunnen laten zien door de kleurplaat van de Munnikenweek zo mooi mogelijk in te kleuren. De prijsuitreiking van deze kleurwedstrijd vindt plaats tijdens de feestelijke opening van de Munnikenweek. Ook is er dit jaar voorafgaand aan de handelskeuring een show, speciaal voor de kinderen, van Harrie Harrewar. Harrie, de klungelige, slome baas probeert kunstjes van zijn eigenzinnige hondjes aan de man te brengen. Samen brengen zij iets heel leuks. Niet alleen vanwege de kunstjes maar vooral door de komische strijd tussen de baas en zijn hondjes.

 

Handelskeuring
Dit jaar zal de Handelskeuring Rouveen voor de 20e keer plaatsvinden en is daarmee springlevend. Vast onderdeel in het programma zijn de verschillende rubrieken voor rij- en tuigpaarden en veulens. Traditiegetrouw wordt het programma onderbroken door een show, vorig jaar het kampioenschap Koe`n Verbreng`n. Boeren uit alle windstreken van Rouveen gingen de strijd aan om hun koeien zo snel mogelijk van A naar B te brengen, een knipoog naar de discussies over weidegang in de melkveehouderij. Benieuwd wat dit jaar de show wordt? Kom op dinsdagavond 27 juni om 18:30 uur naar het Kerkplein in Rouveen en laat u opnieuw verrassen.

 

Woensdag 28 juni

Goochelaar Jan
Om 13:30 uur voor groep 0 t/m 4 en om 15.00 uur voor groep 5 t/m 8.
Goochelaar Jan is drievoudig Kampioen goochelen voor Kinderen. Hij zorgt voor een gezellige, interactieve en professionele show. Goochelaar Jan heeft acts voor alle leeftijden.
Genieten van het vrolijkste Goochel-Theater.

 

Toneel
Voor het zesde jaar op rij zal ook dit jaar toneelvereniging Munnikenslag tijdens de Munnikenweek een blijspel opvoeren, en wel op woensdagavond 28 juni om 20:00 uur. Het stuk speelt zich af in een ziekenhuis dat op instorten staat en daarom een flinke renovatie voor de kiezen krijgt. Er is een ernstig tekort aan personeel dus hoofdzuster Riny moet bijzondere maatregelen nemen om de boel draaien te houden. Zij kan rekenen op de lieftallige E.P., interieurverzorgsters Janny & Ilona in samenwerking met de snelle en accurate zuster Bep. Voeg daar nog wat opstandige patiënten aan toe en dan kan het maar tot één ding leiden: CHAOS!! Dokter Bouwer weet gelukkig precies wat hij of nee..., zijn patiënten markeert. Voor deze avond kunt u uw lachspieren beter vooraf flink trainen!

 

Donderdag 29 juni

Rabo wielerronde
Op donderdagavond 29 juni vindt wederom dit sportieve evenement plaats in Rouveen. Dit jaar zonder de Prinses Margriet maar wel op dezelfde locatie. De ‘Diek’ wordt deze avond afgesloten voor de Rabo wielerronde van Rouveen. Om 19:00 uur hopen wij u te mogen verwelkomen op het Kerkplein voor de start van de wedstrijd met de senioren in 2 groepen, A en B rijders. Vele plaatselijke wielrenners van de WTC Staphorst-Rouveen, de WV Noord-Westhoek en wielrenners uit de regio gaan de strijd aan voor een wedstrijd van maximaal anderhalf uur. Graag tot ziens op deze sportieve avond. De entree is gratis.

 

Concert Prinses Margriet
Op donderdag 29 juni om 20:00 uur vindt het Zomeravondconcert plaats wat zal worden verzorgd door de slagwerkgroep en het orkest. Anders dan voorgaande jaren zal het niet in combinatie met de wielerronde op het marktplein zijn, maar vindt het concert plaats in de grote tent van de Munnikenslag. De slagwerkgroep onder leiding van Tim van Klompenburg en het orkest onder leiding van Erik van der Weerd zullen hun best doen om er weer net zo’n groot succes van te maken! Het orkest zal bijvoorbeeld nummers spelen van Guus Meeuwis en Eric Clapton. De slagwerkgroep zal onder andere het stuk ‘Elements’ laten horen van componist Martijn Oostra waarmee ze een uitstekende prestatie hebben neergezet op het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap. Verder zullen er gezamenlijk nummers van Bruno Mars en Tina Turner worden gespeeld. Maar de avond is zeker nog niet afgelopen na het zomeravondconcert. Aansluitend aan het zomeravondconcert vindt er vanaf ongeveer 21:30 uur een foodfestival plaats. Plaatselijk bekende ondernemingen d’Olde Skoele, wegrestaurant/pannenkoekenhuis de Lichtmis en cafetaria Korterink zullen zorgen voor allerlei lekkernijen met het thema ‘streetfood’. Tegen een kleine vergoeding kan er geproefd worden.

 

Feestavond “Crazy Piano’s”
Op donderdagavond 29 juni wordt in de feesttent vanaf 22:00 uur een gezellige feestavond georganiseerd. Een DJ draait muziek waarbij er door diverse muzikanten uit Rouveen een bijdrage wordt verleend. Zo zullen hierbij ook enkele muzikanten van de Prinses Margriet meespelen met door de DJ gedraaide muziek. Verder wordt medewerking verleend door Hans van Dongen met een stel leerlingen van de muziekschool. Kortom, een avond voor en door Rouveen.

 

Vrijdag 30 juni

Oldtimerrit
Op vrijdagavond kunnen de liefhebbers van oude brommers, auto’s en motoren weer hun hart ophalen. Vanaf 18.00 uur worden de klassieke voertuigen tentoongesteld op en rond het Kerkplein. Het publiek kan de voertuigen van dichtbij bekijken en wellicht een praatje met de eigenaar maken. Om 19.00 uur vertrekken de deelnemers voor een rondrit door de omgeving van Rouveen. Bent u in het bezit van een klassieke brommer, auto of motor dan kunt u meerijden. Kom op vrijdagavond naar het Kerkplein, opgave vooraf is niet nodig.

 

Ballonfeest
Op de vrijdagavond vanaf 19.30 uur vindt het ballonfeest Rouveen plaats. De eerste ballon zal rond 20:30 uur opstijgen, aansluitend zullen de overige ballonnen volgen. Van veraf zal er dan een rij ballonnen te zien zijn die in Rouveen zijn opgestegen. Dit jaar zullen er ook special shapes opstijgen, diverse ballonnen in bijzondere vormen. Nadat de laatste ballon is opgestegen zal er een kort tussenprogramma zijn. Rond 22:15 uur wanneer de eerste ballonnen en passagiers terug zullen komen, zal het ballonfeest worden afgesloten met een Nightglow. Er zullen meerdere ballonnen naast elkaar, in het donker verlicht worden door de brander die afwisselend van elkaar een schitterende show neer zullen zetten. Mocht het ballonfeest vanwege weersomstandigheden niet door kunnen gaan zal het programma verplaatst worden naar zaterdag 1 juli, echter zal dan het tussenprogramma en nightglow komen te vervallen.

 

Feestavond “Proud to be fout”
Wie is er niet Proud to be Fout? Kom weer in je mooiste, lelijkste, grappigste, vreemdste, origineelste, Leukste outfit naar de feesttent en verras ons en elkaar. Op deze avond is DJ Roy weer aanwezig voor de muzikale omlijsting. Vanaf 21:00 uur maken we er met z’n allen weer een gezellig feestje van.

 

Zaterdag 1 juli

Zeskamp
Op zaterdag 1 juli wordt vanaf 13.30 uur wederom een zeskamp georganiseerd. Wie is het sterkst, het creatiefst of kan het beste samenwerken. Sportievelingen kunnen in teams van minimaal 6 personen tegen elkaar strijden om de beste te worden. De strijd wordt aangegaan op het veld naast de feesttent waar verschillende spellen of activiteiten georganiseerd worden. De gehele middag strijden teams of voor de eer of men doet mee voor hun plezier en om gezelligheid met elkaar te maken. Het publiek langs het zeskampterrein geniet van een bont schouwspel en fantastisch spektakel. Voor de kleine kinderen zijn o.a. springkussens aanwezig.

 

“The Dirty Daddies”
Op zaterdagavond wordt de feestweek afgesloten met de band “the Dirty Daddies.” Met hun explosieve energie en sympathieke bad-boys-uitstraling zijn de zeven mannen geliefde gasten geworden in feesttenten, op festivals en in de clubs. The Dirty Daddies hebben grote classics in hun repertoire, maar uiteraard ook nieuwe en verrassende keuzes die nog meer lading geven aan de enorme energie en muzikaliteit van de witte brigade. Op vrijdagavond 30 juni treden ze nog op tijdens het Concert At Sea, op zaterdagavond 1 juli vanaf 21:00 uur dus in de feesttent in Rouveen. Een afsluiting van de feestweek die je niet mag missen.