Activiteiten
25 jun
Munnikenweek
30 aug
Huttendorp
Nieuws
Huttendorp 2017
Geplaatst op: apr 28, 2017
Opgeven Huttendorp Rouveen kan vanaf 2 mei t/m 31 mei.
Lees meer
Contributie
Geplaatst op: jan 19, 2017

Contributie Dorpsvereniging Munnikenslag 2016 en 2017.

Lees meer

Munnikenweek

De Munnikenweek is een week voor en door bewoners van Rouveen en omstreken. Ook de ondernemers in en rondom Rouveen laten zich niet onbetuigd, zij dragen op verschillende manier hun steentje bij, waardoor wij een zeer gevarieerd programma kunnen bieden.

De Munnikenweek van 2016 is weer voorbij. In deze week zijn er diverse activiteiten geweest.
Meer foto's van de Munnikenweek staan onder het kopje foto's.

Zondag 26 juni

Zomerzangavond
Een druk bezochte avond met veel afwisselende liederen. Terwijl in de tent gezongen werd viel buiten een behoorlijke bui maar met daarbij een prachtige regenboog.

Dinsdag 28 juni

Officiele opening
Met het oplaten van ballonnen op het Kerkplein voor kinderen t/m 12 jaar en een toespraak door onze voorzitter, werd de Munnikenweek officieel geopend. 

Handelskeuring
Veel mensen kwamen kijken naar de presentaties van de paarden en koeien.
De keuring vond zoals elk jaar plaats midden op het Kerkplein. De deelnemende paarden waren voornamelijk rij- en tuigpaarden uit Rouveen en omgeving. Ook werd een aantal runderen geshowd.
Kijk voor meer informatie op www.handelskeuring.nl

Woensdag 29 juni

Kindervoorstelling "Magic Mars"
Een tent vol kinderen die naar de voorstelling van Magic Mars kwamen kijken. Aan het einde kreeg iedereen nog een glaasje limonade met een zakje chips.

Toneelavond "Rag en Rauw"
De toneelgroep voerde deze avond voor een volle tent voor de eerste maal het toneelstuk "Rag en Rauw" op. Voor wie het nog niet gezien heeft is er op vrijdagavond 8 juli nog de mogelijkheid in de Vijverhoeve. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van de toneelgroep.

Donderdag 30 juni

Wielerronde ZAC en muziek van Muziekvereniging Prinses Margriet
De ‘Diek’ was deze avond afgesloten voor de Rabo wielerronde van Rouveen.


De jonge renners trotseerden de regen en streden voor een eerste plek in hun categorie. Om 19.00 uur klonk het startschot voor de A- en de B-klasse. De regen was inmiddels weggetrokken en ook muziekvereniging Prinses Margriet kon beginnen met het zomeravondconcert. Ondertussen joegen de renners met hoge snelheid over het parcours. 

Feestavond "Pirates of the Rouveners"
Een feestje in de feesttent! PIRATES OF THE ROUVENERS!
Verschillende Rouveense piraten draaiden afwisselend hun muziek. Tevens zijn ze 3 dagen te beluisteren geweest op frequentie: 107,80


Vrijdag 01 juli

Oldtimerrit
Aan het begin van de vrijdagavond in de Munnikenweek was er weer de jaarlijkse rit voor klassieke voertuigen. Vooraf konden de voertuigen bezichtigd worden op en rond het kerkplein. Jammer genoeg viel er net op dat moment een behoorlijke bui regen. De deelnemers hebben daarna wel droog de rit kunnen maken.

 

Feestavond "Foute Party" 
Piraten, prinsessen, voetballers, kikkers of zwervers, alle variaties waren aanwezig op de foute party. En een feestje werd het met muziek van DJ Roy. 

Zaterdag 02 juli

Boerendag Rouveen
Vijf paarden- en veehouders hadden hun stallen geopend voor publiek tijdens de Boerendag.
Kijk voor meer informatie op www.boerendagrouveen.nl

Boerenmarkt
Op het terrein naast de feesttent kramen met van alles wat met de boerderij te maken heeft en dat is veel. IJs, boerenpannenkoeken en meer. In de tent was een workshop Staphorster Stipwerk. Af en toe viel er een flinke bui waardoor iedereen even een plekje zocht om te schuilen, maar was deze voorbij scheen de zon meteen ook weer uitbundig.

Boerenzeskamp
s Middags was er de zeskamp. Op verschillende onderdelen werd de strijd met elkaar aangegaan. 

Luchtballonnen festival
's Avonds zijn meerdere ballonnen vanaf het feestterrein van de Munnikenslag opgestegen. Een waar spektakel waarbij tot ver de ballonnen te zien waren die in Rouveen zijn opgestegen.
Kijk voor meer informatie op www.ballonfeestrouveen.nl

Feestavond met live coverband 'SESSION'
De Munnikenweek werd afgesloten met de band SESSION. De professionele allround coverband wist er een goed feestje van te maken met de grootste hits (afgewisseld met de beste classics), heel veel interactie, verlichte decorstukken en een imposante mega led videowall.