HUTTENDORP 2024

Informatie

Wat: het bouwen van een hut met een groepje van 4, 5 of 6 kinderen in twee dagen en deze hut op de derde dag laten zien aan je familie
Wie: voor kinderen uit Rouveen die op het moment van inschrijven in groep 5, 6, 7 of 8 zitten of die op speciaal onderwijs zitten en van dezelfde leeftijd zijn.
Waar: het parkeerterrein bij de voetbalvereniging aan de Korte Kerkweg in Rouveen
Wanneer: 28, 29 en 30 augustus 2024
Waarom: om te leren dat je samen veel kunt bereiken!
Hoe: in een sfeer van sportiviteit!

Inschrijven uiterlijk op 31 mei 2024
Schrijf je in voor 31 mei 2024 via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

Bij de aanmelding:

 • Mag je twee namen vermelden van kinderen bij wie je graag in de groep zou willen. Het is niet zeker dat je bij deze kinderen in een groep komt. Wij maken de groepsindeling. Dat doen we zodat alle kinderen mee kunnen doen. Vlak voor de zomervakantie wordt de groepsindeling bekend.
 • Kun je een straatnaam opgeven voor huttendorp. Uit alle straatnamen kiezen we er één.
 • Kunnen kinderen uit groep 8 aangeven of ze burgemeester willen worden en of ze willen blijven slapen.
 • Kun je meteen online betalen. Dit heeft onze voorkeur.


Betalen

Het inschrijfgeld bedraagt € 18,-. Kun je niet online betalen, mail dan uiterlijk 31 mei je gegevens voor de aanmelding naar huttendorprouveen@hotmail.com, dan maken we een afspraak hoe je contant kan betalen. Als het bedrag een reden is om niet mee te doen kun je ook een mail sturen naar huttendorprouveen@hotmail.com.

Meenemen:

 • Gereedschap (niet elektrisch): zaag, hamer, nijptang, rolmaat of meetlint en een potlood. De kinderen van groep 5 hoeven dit niet mee te nemen, zij krijgen een gereedschapsset.
 • Lunch. Drinken hoef je niet mee te nemen, er is ranja en water.
 • Bij zonnig weer: zonnebrandcrème. Houd je hemd aan ter voorkoming van verbranding.
 • Bij regen: droge kleren en eventueel een handdoek.
 • Draag klompen of schoenen met een stevige zool vanwege rondzwervende spijkers.

 

Verboden zijn:

 • vuur (lucifers of aanstekers)
 • speakers of een muziekbox of iets dergelijks.


De bouwdagen (woensdag 28 en donderdag 29 augustus)

 1.  Bouwen van 9.00 tot 16.00 uur. Na afmelding mag je weg vanaf 15.00 uur.
 2. Bij aankomst meld je je aan bij de infopost. We strepen je naam af op de lijst. Zo weten we of alle kinderen er zijn.
 3. Als je gewond bent, kun je terecht bij de mensen van de EHBO. Je herkent ze aan de gele hesjes met de blauwe letters.
 4. Voor je naar huis gaat, moet de ruimte om je hut netjes opgeruimd zijn. Je gereedschap neem je mee naar huis of berg je op in je hut.
 5. Op donderdagavond komt de jury. Je krijgt minpunten voor rommel en spijkers op de grond!
 6. Pas goed op je spullen. De organisatie is hier niet verantwoordelijk voor.
 7. Als je iets vindt, geef je het af bij de infopost. Als je iets kwijt bent, kun je daar vragen of het gevonden is.
 8. Bij vragen of problemen kun je terecht bij de mensen met een huttendorp-shirt.
 9. Op huttendorp geldt, net als thuis en op school, dat je elkaar niet plaagt of pest. Als je dat wel doet, word je daar op aangesproken en mag je in het ergste geval niet meer meedoen!


De bouwregels

 1. Spijkers en hout mag je ophalen, maar niet zelf pakken. Er staat iemand om het uit te delen. Wanneer er niemand is, vraag dan aan iemand van de organisatie om je te helpen.
 2. Haal niet te veel materialen op waardoor anderen te kort komen.
 3. Jullie moeten de hut zelf bouwen. Als het niet lukt, mag je een van de mannen die daarvoor rondlopen vragen om je een beetje te helpen.
 4. Al het bouwwerk moet op huttendorp gebeuren. Je mag dus niet alvast thuis een raampje of deurtje timmeren en dit meenemen. Je mag thuis wel alvast een bouwtekening maken.
 5. Als je de hut in delen bouwt, moet die op spierkracht in elkaar worden gezet. Er mag dus geen heftruck voor nodig zijn om bijvoorbeeld het dak op de hut te zetten.
 6. Je mag geen verf gebruiken en geen riet als dakbedekking.
 7. Scharnieren voor deuren of raampjes mag je van huis meenemen. Gordijntjes, vloerbedekking en andere spullen voor de inrichting van je hut mag je op donderdag eventueel door je ouders laten brengen. Je moet ze wel weer mee naar huis nemen. Als wij dat moeten opruimen, kost ons dat veel geld.


Groep 8 overnachten (donderdag 29 augustus)

Kinderen uit groep 8 mogen op donderdagavond overnachten in de tent.

 1. Jullie moeten worden gebracht en gehaald. Kom dus niet zelf op de fiets.
 2. Aanvang 20.30 uur. Bij aankomst meld je je in de tent.
 3. We gaan eerst wat spellen doen en later op de avond film kijken.
 4. Na de film gaan we slapen.
 5. Neem geen mobiel mee! Neem ook geen geld of andere waardevolle spullen mee.
 6. Wel meenemen: luchtbed, slaapzak, toiletspullen, stevige schoenen (niet alleen slippers) en een jas of trui. Check van tevoren de nachttemperatuur. Bij onweer schuilen we in de voetbalkantine.
 7. Ophalen kan op vrijdagmorgen tussen 7.00 en 7.30 uur.
 8. Voor dringende gevallen is de organisatie ’s avonds en ’s nachts te bereiken via Henri Veerman (06 15 01 62 57) of Karin Mijnheer (06 30 13 66 88).


De kijkdag (vrijdag 30 augustus)

Op deze dag kun je de hut aan je familie laten zien. Het programma:

 • Vanaf 10.00 uur is huttendorp open voor jullie en het publiek. Als je de hut na afloop mee naar huis wil nemen en dit van je ouders mag, geef je het hutnummer door aan de infopost.
 • Om 11.00 uur maakt de jury de prijswinnaars bekend. Uit iedere groep (dus groep 5, 6, 7 en 8) wordt de mooiste hut gekozen. De hutten worden beoordeeld op stevigheid, vorm, afwerking, inrichting en creativiteit. De bouwers van de winnende hutten krijgen een uitnodiging voor een uitje.
 • Aansluitend is er een veiling van een aantal mooie houten objecten.
 • De huttendorp-kinderen krijgen patat.
 • Na het eten en na het opruimen van de rommel in en om de hut beginnen de waterspelen voor de huttendorp-kinderen. Neem droge kleren mee. Bij slecht weer kunnen we besluiten om de waterspelen niet door te laten gaan.


De hut ophalen (vrijdag 30 augustus)

 1. De hut kan worden opgehaald op vrijdag tussen 15.00 en 19.00 uur.
 2. Zodra de hutten bij de containers staan, mag er hout afgesloopt worden om mee te nemen. Dus geen hutten slopen op het terrein!


Oproep aan de ouders

 1. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers: vrijwilligers die willen helpen bij schoonmaak (toiletten), verzorging (koffie/thee), bouwen (kinderen helpen waar nodig), opruimen (terrein) en/of waterspelen (toezicht, klaarzetten, afbreken). Geef je op via huttendorprouveen@hotmail.com. Zijn er moeders die op donderdag willen blijven slapen bij groep 8 of het leuk vinden om een spel te begeleiden op donderdagavond, meld je ook aan.
 2. Tijdens de bouwdagen is het terrein niet toegankelijk voor publiek. Iedereen die op woensdag of donderdag op huttendorp komt, dient zich te melden bij iemand van de organisatie.
 3. Zorg dat je bereikbaar bent, thuis of via de mobiele telefoon. Als een kind gewond raakt en een huisartsbezoek lijkt nodig, nemen we telefonisch contact op. Als je op dat moment niet bereikbaar bent, kan de organisatie zelf beslissen om naar een huisarts te gaan.
 4. Bij onweer mag je je kind ophalen. Met de niet opgehaalde kinderen schuilen we in de voetbalkantine. Na het onweer zijn de kinderen weer welkom en kan er verder gebouwd worden.
 5. Voor dringende gevallen is de organisatie te bereiken op 06 15 01 62 57 (Henri Veerman).
 6. Wijzigingen of nadere informatie wordt gecommuniceerd via social media. Houd die in de gaten!

 

Wij hopen op een geslaagd huttendorp 2024. We zien jullie aanmelding graag tegemoet!

Hartelijke groeten,
Huttendorpcommissie Rouveen

Opgaveformulier Huttendorp 2024