HUTTENDORP 2024

Informatie

Wat: het bouwen van een hut met een groepje van 4, 5 of 6 kinderen in twee dagen en deze hut op de derde dag laten zien aan je familie
Wie: voor kinderen uit Rouveen die op het moment van inschrijven in groep 5, 6, 7 of 8 zitten of die op speciaal onderwijs zitten en van dezelfde leeftijd zijn.
Waar: het parkeerterrein bij de voetbalvereniging aan de Korte Kerkweg in Rouveen
Wanneer: 28, 29 en 30 augustus 2024
Waarom: om te leren dat je samen veel kunt bereiken!
Hoe: in een sfeer van sportiviteit!

Meenemen:

 • Gereedschap (niet elektrisch): zaag, hamer, nijptang, rolmaat of meetlint en een potlood. De kinderen van groep 5 hoeven dit niet mee te nemen, zij krijgen een gereedschapsset.
 • Lunch. Drinken hoef je niet mee te nemen, er is ranja en water.
 • Bij zonnig weer: zonnebrandcrème. Houd je hemd aan ter voorkoming van verbranding.
 • Bij regen: droge kleren en eventueel een handdoek.
 • Draag klompen of schoenen met een stevige zool vanwege rondzwervende spijkers.

Verboden zijn:

 • vuur (lucifers of aanstekers)
 • speakers of een muziekbox of iets dergelijks.


De bouwdagen (woensdag 28 en donderdag 29 augustus)

 1.  Bouwen van 9.00 tot 16.00 uur. Na afmelding mag je weg vanaf 15.00 uur.
 2. Bij aankomst meld je je aan bij de infopost. We strepen je naam af op de lijst. Zo weten we of alle kinderen er zijn.
 3. Als je gewond bent, kun je terecht bij de mensen van de EHBO. Je herkent ze aan de gele hesjes met de blauwe letters.
 4. Voor je naar huis gaat, moet de ruimte om je hut netjes opgeruimd zijn. Je gereedschap neem je mee naar huis of berg je op in je hut.
 5. Op donderdagavond komt de jury. Je krijgt minpunten voor rommel en spijkers op de grond!
 6. Pas goed op je spullen. De organisatie is hier niet verantwoordelijk voor.
 7. Als je iets vindt, geef je het af bij de infopost. Als je iets kwijt bent, kun je daar vragen of het gevonden is.
 8. Bij vragen of problemen kun je terecht bij de mensen met een huttendorp-shirt.
 9. Op huttendorp geldt, net als thuis en op school, dat je elkaar niet plaagt of pest. Als je dat wel doet, word je daar op aangesproken en mag je in het ergste geval niet meer meedoen!


De bouwregels

 1. Spijkers en hout mag je ophalen, maar niet zelf pakken. Er staat iemand om het uit te delen. Wanneer er niemand is, vraag dan aan iemand van de organisatie om je te helpen.
 2. Haal niet te veel materialen op waardoor anderen te kort komen.
 3. Jullie moeten de hut zelf bouwen. Als het niet lukt, mag je een van de mannen die daarvoor rondlopen vragen om je een beetje te helpen.
 4. Al het bouwwerk moet op huttendorp gebeuren. Je mag dus niet alvast thuis een raampje of deurtje timmeren en dit meenemen. Je mag thuis wel alvast een bouwtekening maken.
 5. Als je de hut in delen bouwt, moet die op spierkracht in elkaar worden gezet. Er mag dus geen heftruck voor nodig zijn om bijvoorbeeld het dak op de hut te zetten.
 6. Je mag geen verf gebruiken en geen riet als dakbedekking.
 7. Scharnieren voor deuren of raampjes mag je van huis meenemen. Gordijntjes, vloerbedekking en andere spullen voor de inrichting van je hut mag je op donderdag eventueel door je ouders laten brengen. Je moet ze wel weer mee naar huis nemen. Als wij dat moeten opruimen, kost ons dat veel geld.


Groep 8 overnachten (donderdag 29 augustus)

Kinderen uit groep 8 mogen op donderdagavond overnachten in de tent.

 1. Jullie moeten worden gebracht en gehaald. Kom dus niet zelf op de fiets.
 2. Aanvang 20.30 uur. Bij aankomst meld je je in de tent.
 3. We gaan eerst wat spellen doen en later op de avond film kijken.
 4. Na de film gaan we slapen.
 5. Neem geen mobiel mee! Neem ook geen geld of andere waardevolle spullen mee.
 6. Wel meenemen: luchtbed, slaapzak, toiletspullen, stevige schoenen (niet alleen slippers) en een jas of trui. Check van tevoren de nachttemperatuur. Bij onweer schuilen we in de voetbalkantine.
 7. Ophalen kan op vrijdagmorgen tussen 7.00 en 7.30 uur.
 8. Voor dringende gevallen is de organisatie ’s avonds en ’s nachts te bereiken via Henri Veerman (06 15 01 62 57) of Karin Mijnheer (06 30 13 66 88).


De kijkdag (vrijdag 30 augustus)

Op deze dag kun je de hut aan je familie laten zien. Om 13.00 uur mogen de huttendorp-kinderen patat komen eten. Vanaf 14.00 uur is huttendorp open voor publiek. Meer info en tijdstippen worden vanaf week 34 gedeeld via de socials van de Munnikenslag.


De hut ophalen (zaterdag 31 augustus)

De hut kan op zaterdagochtend worden opgehaald tot 10.30 uur.


Oproep aan de ouders

 1. Tijdens de bouwdagen is het terrein niet toegankelijk voor publiek. Iedereen die op woensdag of donderdag op huttendorp komt, dient zich te melden bij iemand van de organisatie.
 2. Zorg dat je bereikbaar bent, thuis of via de mobiele telefoon. Als een kind gewond raakt en een huisartsbezoek lijkt nodig, nemen we telefonisch contact op. Als je op dat moment niet bereikbaar bent, kan de organisatie zelf beslissen om naar een huisarts te gaan.
 3. Bij onweer mag je je kind ophalen. Met de niet opgehaalde kinderen schuilen we in de voetbalkantine. Na het onweer zijn de kinderen weer welkom en kan er verder gebouwd worden.
 4. Voor dringende gevallen is de organisatie te bereiken op 06 15 01 62 57 (Henri Veerman). Per mail via huttendorprouveen@hotmail.com.
 5. Wijzigingen of nadere informatie wordt gecommuniceerd via social media. Houd die in de gaten!

Wij hopen op een geslaagd huttendorp 2024.

Hartelijke groeten,
Huttendorpcommissie Rouveen

Opgaveformulier Huttendorp 2024