Munnikenweek

De Munnikenweek is een week voor en door bewoners van Rouveen en omstreken. Ook de ondernemers in en rondom Rouveen laten zich niet onbetuigd, zij dragen op verschillende manier hun steentje bij, waardoor wij een zeer gevarieerd programma kunnen bieden.

De munnikenweek 2022 is dit jaar van zondag 26 juni – zaterdag 2 juli.

De Munnikenweek gaat beginnen!

Zondag 26 juni beginnen we de week met de ZomerZang in de tent om 19.00 uur. Wat is er mooier om samen kerk te kunnen zijn en de week te beginnen. Het thema is: Breng ons samen. Na afloop is er voor iedereen koffie/thee en ranja.

Dinsdag 28 juni de officiële opening van de Munnikenweek voorafgaand aan de Handelskeuring. Voor alle kinderen is er een gratis ijsje, tussen 18.00 – 18.30 uur kunnen de kinderen een tegoedbon ophalen om deze dezelfde avond in te leveren voor een ijsje! Tijdens de handelskeuring geeft goochelaar en entertainer Joris een hilarische show. 

Woensdagmiddag 29 juni is er voor de jongste kinderen van groep 0-4 een theatershow van goochelaar Jan met heel veel verrassende acts. De show begint om 14.30 uur. Dezelfde dag om 20.00 uur is het lachen geblazen, we mogen weer genieten van een toneelstuk opgevoerd door toneelvereniging Munnikenslag. 

Donderdag 30 juni mogen de oudste kinderen van groep 5 – 8 deelnemen aan de Pubquiz en strijden voor leuke prijzen! Ben jij de slimste Rouvener? Om 18.45 uur start de quiz o.l.v. Marcel Kroes! Nadien om 21.00 uur mogen de volwassenen strijden in de tent tijdens te Pubquiz, het belooft een gezellig avond te worden onder het genot van een hapje en drankje. 

Vrijdag 1 juli verzorgt Bloemenatelier Rianne een bloemenworkshop om 13.30 uur. Wat is er leuker dan creatief bezig zijn met bloemen en wekenlang te genieten van jouw eigen creatie? Op vrijdagvond kunnen liefhebbers van oude brommers, auto’s en motoren hun hart ophalen! Vanaf 18.00 uur mogen we weer genieten van prachtige oldtimers die opgesteld worden op het kerkplein, nadien om 19.00 uur maken ze een rondrit door de omgeving. De vrijdag sluiten we af met de ouderwetse VOUTE PARTY! De verkleedkleding kan weer uit de kast om lekker te hakken of te høken, van disco tot dance, dikke beats en meezingers het wordt weer ouderwets gezellig! Vanaf 21.00 uur is de tent open. 

Zaterdag 2 juli is de laatste dag van de Munnikenweek. Deze dag starten we om 7.30 uur met een mannenontbijt voor de mannen. Een stevig ontbijt. Een goed gesprek en een recordpoging, genoeg ingrediënten voor een boeiende ochtend. Alle mannen zijn welkom. Zaterdagmiddag houden we voor de tweede keer een Funrun door het dorp. We starten vanaf 12.30 uur. Deze keer is de start/finish vanaf het feestterrein aan de Korte Kerkweg. Het is bedoeld voor de fun maar je mag ook meedoen voor een snelle tijd. Trotseer de 30 obstakels over een parcours van 5km. Vlot varen, onder netten door kruipen, door de sloten banjeren. Je bent geen speciale techniek nodig. Dit jaar mogen kinderen vanaf 6 jaar met een volwassene meedoen. Een zwemdiploma is verplicht! Het publiek geniet op het feestterrein en door het dorp van een fantastisch spektakel. Onder het genot van een hapje en drankje is er vermaak voor jong en oud! Vanaf 16.00 uur kun je weer proeven en genieten van heerlijke gerechten bereid door de plaatselijke cateraars. Op de zaterdagavond wordt de Munnikenweek afgesloten met de band ‘BABY BLUE’. De band bestaat uit 5 jonge mannen die keer op keer de hele tent weer op de kop weten te zetten met hun muziek en show. De livesensatie van dit moment! 

We hebben weer een gevarieerd programma voor jong en oud. We zien jullie graag bij onze activiteiten!