Munnikenweek

De Munnikenweek is een week voor en door bewoners van Rouveen en omstreken. Ook de ondernemers in en rondom Rouveen laten zich niet onbetuigd, zij dragen op verschillende manier hun steentje bij, waardoor wij een zeer gevarieerd programma kunnen bieden.

De munnikenweek 2023 is dit jaar van zondag 25 juni – zaterdag 1 juli.

De Munnikenweek is voor iedereen!

Zondag 25 juni beginnen we de week met de ZomerZangAvond in de tent om 19.00 uur. Wat is er mooier om samen kerk te kunnen zijn en de week te beginnen. Het thema is: Kleurrijk. Na afloop is er voor iedereen koffie/thee en ranja.

Dinsdag 27 juni De officiële opening van de Munnikenweek wordt gedaan door Gerben van der Vegt, voorafgaand aan de Handelskeuring. Aansluitend zal de prijsuitreiking voor de kleurplaten plaatsvinden. Voor alle kinderen is er een gratis ijsje, tussen 18.00 – 18.30 uur kunnen de kinderen een tegoedbon ophalen om deze dezelfde avond in te leveren voor een ijsje! 

Handelskeuring Rouveen: Lokale geschiedenis, maar nog steeds volop aanwezig. Vast onderdeel in het programma zijn de verschillende rubrieken voor rij-en tuigpaarden en veulens. Naast aandacht voor sport en fokkerij vormt het shownummer een vast onderdeel in het programma van de Handelskeuring. Ludieke acts met een knipoog naar de paardensport of de agrarische cultuur. 

Woensdagmiddag 28 juni is er voor de jongste kinderen van groep 0-4 een ontzettend leuk toneelstuk van Angelique de circusdirecteur. Het blijft tot het einde verrassend. De show begint om 14.30 uur en vindt plaats in de tent op het feestterrein.

Dezelfde dag om 20.00 uur is het lachen geblazen, we mogen weer genieten van een toneelstuk opgevoerd door toneelvereniging de Munnikenslag. Dit jaar: ‘Rieksie wint de heufdpries’ Entree €10,00, tent open vanaf 19.30 uur. 

Donderdag 29 juni start om 18.15 uur de wielerronde over ‘de diek’. Verschillende jeugd, A en B rijders koersen over de diek en door het veld van Rouveen. We verwachten dit jaar weer een mooi deelnemersveld en heten alle toeschouwers van harte welkom voor dit wielerspektakel.

Vanaf 18.45 uur mogen de kinderen van groep 5 – 8 deelnemen aan de Pubquiz o.l.v. Marcel Kroes en strijden voor leuke prijzen! Opgave is niet meer mogelijk. Nadien om 21.00 uur mogen de volwassenen strijden in de tent tijdens te Pubquiz, het belooft een gezellig avond te worden onder het genot van een hapje en drankje. Opgave is niet meer mogelijk, langs komen altijd!

Vrijdag 30 juni verzorgt Bloemenatelier Rianne een bloemenworkshop om 13.30 uur. Wat is er leuker dan creatief bezig zijn met bloemen en wekenlang te genieten van jouw eigen creatie? Opgave is niet meer mogelijk.

Op vrijdagavond kunnen liefhebbers van oude brommers, auto’s en motoren hun hart ophalen! Vanaf 18.00 uur mogen we weer genieten van prachtige oldtimers die opgesteld worden op het kerkplein, nadien om 19.00 uur maken ze een rondrit door de omgeving. De vrijdag sluiten we af met de ouderwetse VOUTE PARTY met muziek van DJ Roy! De verkleedkleding kan weer uit de kast om lekker te hakken of te høken, van disco tot dance, dikke beats en meezingers het wordt weer ouderwets gezellig! Vanaf 21.00 uur is de tent open. Entree €10,- bij de ingang tent. VOL=VOL

Zaterdag 1 juli is de laatste dag van de Munnikenweek. Deze dag starten we om 7.30 uur met een mannenontbijt voor de mannen. Lekker optijd uit de veren, een stevig ontbijt en een goed gesprek. We hopen weer veel mannen te mogen ontmoeten deze ochtend. Alle mannen wees welkom! 

Zaterdagmiddag houden we weer de Funrun door het dorp. Met meer dan 400 deelnemers starten we rond 12.30 uur. De start/finish is vanaf het feestterrein aan de Korte Kerkweg. Het is bedoeld voor de fun maar je mag ook meedoen voor een snelle tijd. Trotseer de 30 obstakels over een parcours van 5km. Vlot varen, onder netten door kruipen, door de sloten banjeren. Je bent geen speciale techniek nodig. Dit jaar mogen kinderen vanaf 6 jaar met een volwassene meedoen. Een zwemdiploma is verplicht! Het publiek geniet op het feestterrein en door het dorp van een fantastisch spektakel. Opgave is niet meer mogelijk.

Onder het genot van een hapje en drankje is er vermaak voor jong en oud! Vanaf 16.00 uur kun je weer proeven en genieten van heerlijke gerechten bereid door de plaatselijke cateraars. Op de zaterdagavond wordt de Munnikenweek afgesloten met de band ‘PROOST’. De band  neemt je mee naar de gezelligste kroeg van Nederland. Elke feesttent of festival wordt binnen 1 minuut omgetoverd tot één grote stamkroeg. Dit jaar met ticketverkoop voor deze avond. De tickets zijn uitverkocht, helaas geen verkoop meer aan de deur.

 

We hebben weer een gevarieerd programma voor jong en oud.

Houdt onze social media in de gaten voor de laatste updates.

We zien jullie graag bij onze activiteiten!